Voor vrijwilligers

Waarom zou ik vrijwilligerswerk gaan doen?

Waarom zou ik vrijwilligerswerk gaan doen?

De vijf redenen hieronder laten zien waarom vrijwilligerswerk zowel leuk als belangrijk is: 

  1. U helpt een ander: het is fijn om een ander mens te kunnen helpen, want het geeft voldoening. Met een ander helpen, help u ook uzelf. 
  2. Het is gezond: het geeft structuur aan de dag. Zeker wanneer u bijvoorbeeld met pensioen bent. U bent in beweging en voorkomt isolement en neerslachtigheid. 
  3. Actief blijven en nuttig voelen: Zijn de kinderen uit huis, heeft u veel vrije tijd of gaat u met pensioen? U kunt heel veel dingen doen om uw tijd te vullen. Uiteindelijk gaan die hobby’s wennen en geeft het minder voldoening dan in het begin. Om actief te blijven kunt u daarom enkele uren per week vrijwilligerswerk doen. U bouwt een dag- of weekroutine op, dit brengt structuur in uw dagelijkse leven. 
  4. Sociale contacten opdoen: Bent u  net naar Albrandswaard verhuisd en voelt u zich alleen? Of woont u hier al langer en heeft u weinig vrienden of nauwelijks contact met anderen? Vrijwilligerswerk is een goede optie. Op een laagdrempelige manier leert u nieuwe mensen kennen en bouwt u contacten op. Ineens word u netwerk veel groter.
  5. Het is onmisbaar: Veel organisatie, instellingen en stichtingen zijn volledig afhankelijk van vrijwilligers. Zonder vrijwilligers zouden ze ophouden te bestaan. Denk bijvoorbeeld alleen al aan buurthuizen en sportverenigingen. Dus het maakt zeker uit of er wel of geen vrijwilligerswerk bestaat! 

Er zijn velen vormen van vrijwilligerswerk. Op de vacaturebank vindt u het aanbod van de vacatures in Albrandswaard.

U maakt het verschil!

Bent u overtuigd en enthousiast geworden over het doen van vrijwilligerswerk? Kunt u zich vinden in de redenen voor het doen van vrijwilligerswerk? Dan zijn we op zoek naar u!

Of u nu mensen wilt bezoeken voor een praatje of juist heel praktisch met uw handen aan de slag wilt, wij verwelkomen u graag als vrijwilliger en bieden een zeer uiteenlopend aanbod van vrijwilligersvacatures. Samen bekijken we welke vrijwilligerswerkzaamheden het beste binnen uw kwaliteiten en wensen passen.

U maakt het verschil!

Flitsvrijwilliger

Wilt u niet vast zitten aan een bepaalde dag in de week maar wilt u wel graag wat voor een ander doen? Schrijf u dan in als flitsvrijwilliger. U komt dan in een poule met vrijwilligers die we oproepen bij eenmalige activiteiten of evenementen. U kunt op het moment van de oproep aangeven of u het leuk vindt om te komen helpen! Denk hierbij aan een jaarlijkse tuinendag, huttenbouw, de lancering van een nieuw project, in de Week tegen Eenzaamheid of de Maand van de Mantelzorg.

Meer weten of inschrijven? Neem dan contact op!

Flitsvrijwilliger

Vindt u het lastig om iets te vinden dat bij u past of weet u misschien niet zo goed wat er bij u past? Neem dan gerust contact op om een afspraak te maken. We kijk samen naar uw talenten en zoeken passend vrijwilligerswerk.


Nog geen account?
Schrijf je in binnen 2 minuten
Na het aanmaken van een account kan je direct reageren
Account aanmaken