Voor organisaties

Vrijwilligers werven

Bent u op zoek naar vrijwilligers die zich voor uw organisatie willen inzetten? Het Vrijwilligerspunt Albrandswaard helpt u!

U kunt een vacature plaatsen in onze vacaturebank. Deze wordt veel bekeken en wekelijks reageren potentiële vrijwilligers op de vacatures. Voor het invoeren van een vacature hebt u een inloglink nodig. Deze krijgt u bij het inschrijven. Na inschrijving krijgt u een mail met daarin een bevestigingslink. Na dat de inschrijving voldaan is kunt u vacatures invoeren. Beschrijf de vacature zo wervend mogelijk, spreek mensen aan op hun vaardigheden en probeer meteen in de eerste zin al de interesse van een vrijwilliger te wekken. Omschrijf wat het werken bij uw organisatie zo aantrekkelijk maakt. Komt u er niet uit? We helpen u graag!

Hoe gaat het verder?
De vacature komt online te staan na goedkeuring door medewerkers van het Vrijwilligerspunt. Als er nog vragen zijn, nemen we contact met u op. Belangstellenden kunnen meteen op uw vacature reageren via onze website, of via de vermelde contactgegevens. Als er gereageerd wordt via onze website (webformulier), dan krijgt u daarvan een afschrift via e-mail. Het is de bedoeling dat u zelf contact opneemt met de vrijwilliger en hem of haar uitnodigt voor een kennismakingsgesprek. Lukt dat niet op korte termijn, laat de vrijwilliger dan in ieder geval weten dat u zijn formulier hebt ontvangen en later contact opneemt.

Een nieuw aangemelde vacature blijft 6 maanden zichtbaar op onze website. Veertien dagen voor de verloopdatum ontvangt u een bericht met de vraag of de vacature verlengd dient te worden. Reageert u niet dan verdwijnt de vacature automatisch van de website.  Zo proberen we een zo actueel mogelijk bestand te houden. Is een vacature tussentijds vervuld, verwijder hem dan van de site met behulp van uw inloggegevens. Lukt het niet uw vacature te vervullen? Neem dan eens contact met ons op zodat we kunnen bekijken wat de oorzaak daarvan is en wat we er eventueel aan kunnen doen.

Vrijwilligers en UWV
Voor het werken met vrijwilligers met een uitkering via het UWV gelden bepaalde regels. Meer informatie hierover onder het kopje 'Voor Vrijwilligers'. 

Informatie en advies

Als je als organisatie werkt met vrijwilligers is het ook belangrijk om ze te behouden en te waarderen. Het vrijwilligerspunt helpt u daar graag bij en geeft advies en ondersteuning op het gebied van vrijwilligerswerk. 

Of het nu gaat om vrijwilligersbeleid, contracten, verzekeringen, waardering of uitkering en vrijwilligerswerk. De medewerker van het Vrijwilligerspunt denkt graag met u mee. Maar hiervoor een vrijblijvende afspraak.

Wilt u graag een persoonlijk gesprek?
Maak dan een afspraak met de consulent Vrijwillige Inzet.
Via mail: y.hekkert@welzijnalbrandswaard.nl of via telefoon: 010-5018322

Klik hier om je organisatie aan te melden